Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
József Attila úti akadálymentesített iskolánk átadó ünnepsége

    

Simsik Zsuzsanna beszéde

“Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Udvarias mozdulattal. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.”

 

Márai Sándor szavaival köszöntök minden kedves vendéget akadálymentes iskolaépületünk átadóján.

 

A mai napot megtöltöttük szeretettel, mások iránti figyelemmel, ünneppel. Iskolánk új arculatot kapott. A város legrégebbi iskolája megújult. Megújult, de csak az épület, hiszen a benne folyó magas színvonalú, szigorú erkölcsön alapuló oktatás, illetve annak alapjai rendíthetetlenek. Az itt dolgozó pedagógusok folyamatosan közvetítik tanítványaik felé mindazon értékeket, melyeket életük során követniük kell. Ezen értékek közé tartozik a fogyatékosság elfogadása is. Ebbe az épületbe kaptak helyet a speciális tagozat diákjai, és itt sajátíthatják el alsó tagozatosaink a hallás,- látás, - és mozgáskorlátozott társaikkal való együttélés során a  tolerancia, a segítőkészség szabályait is.

 

 A nyár folyamán akadálymentesítési munkálatok folytak, mely során minden kisdiák élete, eligazodása, könnyebbé vált ebben az épületben. Tágasabb, és világosabb folyosók, biztonságosabb lépcsőházak és szebb környezet fogadta Őket a tanév kezdetén. Köszönjük  fenntartónknak, hogy folyamatos odafigyeléssel fejleszti iskolánkat, és igyekszik megteremteni mindazokat a feltételeket, mely gyermekeink testi, lelki fejlődéséhez elengedhetetlenek.

Iskolánkban az ünnep nemcsak a mai napra korlátozódik, hiszen pedagógusaink minden erejükkel azon dolgoznak, hogy az itt tanuló diákokat megajándékozzák új ismeretekkel, bevezessék őket a tudomány és a művészetek világába. Erre törekedve, a holnapi napon iskolánk növendékei Prokofjev: Péter és a farkas zeneművét nézhetik, meg mellyel idehozzuk gyermekeinknek a nagyvilágot, idehozunk mindent ami szép, ami jó, ami nemes, és amit érdemes.

GalériaSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés