Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Állatok Világnapja
Látogatás a Fővárosi Állat- és Növénykert rendezvényére

 „Egy nemzet erkölcsi fejlettsége
híven tükröződik abban, ahogyan
az állatokkal bánik.”
  /Mahatma Gandhi/

 

Október 7-én az időjárás is kedvezett a Szent István Általános Iskola diákjainak, ragyogó napsütésben indultunk a Fővárosi Növény- és Állatkert „Állatok Világnapja” rendezvényére. A jó idő és a jókedv végigkísért a nap folyamán.

 
   
         
   
         
   
 

A felelős állattartásra és állatvédelemre összpontosító mozgalmak az emberiség erkölcsi fejlődésének fontos állomását jelzik, az állatokkal való bánásmód az emberek közötti kapcsolatokban is visszatükröződik.

Az ember alapvetően nem tud és nem is akar elszakadni az állatvilágtól, rohanó világunkban mégis egyre távolabb kerülünk az ősi közegtől és ez rányomja bélyegét életünkre.

1931 óta világszerte megtartott világnapról Magyarországon 1991 óta emlékeznek meg. Elsőként Olaszország hívta életre a dátumot Assisi Szent Ferenc  - az állatok védőszentje – halálának napját október 4-ét választotta.

Az állatkertben különböző állomásokat érintve ismerkedtünk az állatokkal, feladatokat oldottunk meg, végén könyvekkel, poszterekkel ajándékoztak meg minket! Tavasszal visszatérünk!

   

/Dr. Békássyné Kocsis Györgyi/

Galéria

 

 Szent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés