Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Vannak még csodák!

 

 

Iskolánk növendékei és pedagógusai már sok éve vártak az épület felújítására. Januárban nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy fenntartónk pályázaton 250 millió forintot nyert, amelyből korszerű, új intézményt alakíthat ki a szigethalmi gyerekeknek.

Már alig vártuk a tanév végét, hiszen a munkálatok csak nyáron kezdőd-hettek el. A szorgalmas munka meghozta eredményét, mert szeptember 01-jén némi korlátok mellett, de a főépületbe visszaköltözhettünk. A munkálatok október végéig véglegesen befejeződtek. Az őszi szünetről visszajövet diákjaink teljes egészében birtokba vehették az intézményt. November 04-én ünnepélyes keretek között Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter úr adta át az iskolát. Az ünnepségen megtisztelt bennünket részvételével Dr. Varju László Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára, Török László a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei elnöke, Vikárné Horváth Márta református nagytiszteletű asszony, Pollák László római katolikus püspöki tanácsos plébános, Nagy István görög katolikus paróchus, Fáki Lászó Szigethalom polgármestere, Dr. Schuller Gáborné és Ferenczi Edit alpolgármester asszonyok, a képviselő testület tagjai, Bakosné Till Györgyi, Bolfordné Hidvégi Sára és Farkas Pálné díszpolgárok, intézményvezetők, iskolánk nyugdíjas és aktív pedagógusai, dolgozói, a Szülői Munkaközösség és  a Diákönkormányzat tagjai, a civil szervezetek képviselői, valamint az építkezés kivitelezői.

A köszöntő beszédek után  növendékeink rövid műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd a városban működő egyházak képviselői megáldották és megszentelték iskolánk zászlaját, melyet Bakosné Till Györgyi vett át, mint zászlóanya. Növendékeink fogadalmat tettek, hogy a zászlóhoz és névadónk eszméihez hűek lesznek.

Az ünnepélyes ceremónia után Dr. Hiller István miniszter úr mondta el köszöntőjét és adta át az iskola mellett ajándékát, melyet erre a jeles napra hozott nekünk. Diákjaink művészeti nevelésére 5 millió forintot kaptunk.

Igen, vannak még csodák. Ez a nap, ez a fél év a Szent István Általános Iskola életében csoda. Csoda, hiszen ekkora ajándékban nem részesülhet minden gyermek az országban.

 

Simsik Zsuzsanna igazgató

  

GalériaSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés