Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Európa közepe is elérhető Szigethalomról!

Iskolánk tanulói 2009. márciusában a „ DIÁK IS LEHET FOGYASZTÓ” megyei kreatív fogyasztóvédelmi rajzpályázaton vehettek részt , amit a Társadalmi Unio, a Megyelakó Egyesület és a Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Közhasznú Egyesület írt ki.   

Radics Fatima  a Szent István Általános Iskola tanulója ezen a megmérettetésen külön díjat kapott.

Szeptember elején a csodák folytatódtak és a különdíjas alkotót néhány napos brüsszeli utazásra hívta meg Meglena Kuneva az Unio Fogyasztóvédelmi Biztosa , ahova Széplaki Ferenc a Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Közhasznú Egyesület elnöke kísérte el.

A kirándulás ideje alatt Fatimát az Európa Parlamentben fogadta Herczog Edit európai uniós képviselő és Malcolm Harbour a Belső Piac és Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke, aki  átvette a nyertes alkotást és megmutatta diákunknak a parlament épületét. Képek itt!

A három napos kirándulás tartalmas volt, iskolánk büszke arra, hogy tanulói közül Európa központját megismerhette valaki.

Köszönjük Széplaki Ferenc úrnak a lehetőséget és tanulónk kíséretét.

Meggyőződésünk, hogy a fogyasztóvédelmi ismeretek már gyermekkorban is lényegesek ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék tudatos fogyasztóvá váljék.

Ezt a folyamatot alapozzuk meg és segítjük az intézményen belüli pályázatokkal, versenyekkel is. Növendékeink már várják a következő megmérettetés lehetőségét, hiszen nagyon sok és hasznos ismeretet szerezhettek a pályázat elkészítése során.

Simsik Zsuzsanna igazgató

Kezdőlap           Galéria

                                                                                  

 

 Szent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés