Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
                Ifjúsági hangverseny
 

A Filharmónia Ifjúsági bérlet második hangversenye hangzott el március 11.-én délelőtt tíz órakor Szigethalmon, délután egy órakor Tökölön. 

     A több mint ötszáz iskolás példás fegyelemmel várta az érkező előadókat, a Pest Megye Szimfonikus Zenekart, karmestere Noseda Tibor, valamint a szólistákat.

     Kétszáz éve hunyt el Josef Haydn, Magyarországhoz erősen kötődő zeneszerző, így az ő emlékének jegyében lett a műsor összeállítva. Noseda Tibor figyelemfelkeltő, szellemes bevezetője után megszólalt az első szimfónia első tétele. Jó bevezetés volt. Következett a fuvolaverseny második tétele, Vámosi Nagy Zsuzsa szólójátékával. A zenekar igen szép indítása után erőteljes fuvolahang emelkedett ki, és érvényesült a jó hangzású teremben. A taps nem maradt el.

     Következő műsorszámként a csellóverseny harmadik tétele: a zenekar fürge tempója felett fájdalmasan szépen kúszik elő a cselló szólam. Az ilyen hangzásokért érdemes koncertre járni. (Zúgó taps.)

     Trombitaverseny második-harmadik tételét hallhattuk ezek után. A harmadik tétel különösen népszerű a koncertpódiumokon, ezúttal sem maradt el hatása, mely köszönhető az előadónak, Komlóssy Gábornak, és a trombita jellegzetes, átható hangjának. (Vastaps.)

     Haydn utolsó szimfóniájának első tétele volt a záró-darab. Oly nagy figyelem mellett, hogy egy szép zárlat után megszólalt a taps, de még nem volt vége a tételnek. Ez valóban a nagy figyelem mellett fordul elő.

     Noseda Tibor és fegyelmezett együttese tizennyolc éve folytat kulturális missziót, ifjúsági, nevelő hatású előadásokkal, koncertekkel.

      Az egy órás műsor nagy sikert aratott. Minden dicséretet megérdemelnek a közreműködők, a szervezők. Remélhető a jó folytatása e megkezdett előadásoknak.

     Külön köszönet a befogadó intézményeknek. Szigethalmon a Gróf Széchényi István Általánosa Iskolának, és vezetőjének, Egyed Jolánnak és a Szent István Általános Iskolának, és vezetőjének, Simsik Zsuzsannának, akik felvette a kapcsolatot a Filharmónia szervezőjével, Zólyomi Mátyással. Tökölön Városi Művelődési Háznak, az Általános Iskolának és vezetőjének, Giczi Miklósnak, aki segített a szervezésben, és Hoffmann Pál polgármester úrnak, aki elvi támogatását adta a rendezvényhez. A résztvevő halásztelki Zeneiskola tanárainak (Perecsényi Zsuzsanna vezetésével), tanulóinak, a szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola 4. évfolyamos tanulóinak (Ruckel Józsefné vezetésével), a József Attila Általános Iskola tanulóinak (Bártfai Ida vezetésével) és Dvorák Marianna tanárnőnek, aki a Filharmónia kapcsolattartó pedagógusa.

 Rohacsek Márton

Galéria      


Szent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés