Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Beszámoló egy 3 napos diadalmenetről

 

Ha egy egyesület tagjai országos versenyen érmet szereznek az öröm. Ha 3 nap alatt 14 első, 7 második és 6 harmadik helyet kaszálnak az diadalmenet. A Szigethalmi TE és a Szent István Általános Iskola közös munkálkodása, hogy minden sportok ősatyja a futás Szigethalom egyik siker-„sztorija” (muszáj, mert így trendy)- tán inkább története legyen jó úton halad. Együttműködésünk újabb gyümölcsöket (27-et) termett. Fiataljaink 3 nap alatt 3 versenyen vettek részt. Mindhárom verseny egy-egy kisvasút nyomvonalát követte.

     
   
 Szigethalmi éremhalmozók    Az élmezőnyben

 

Első nap- Tiszakécske

Az ország legrövidebb (alig 1 kilométeres) vasúti pályája, amit az itteni InterPici bejár (na), sajnos csak most augusztus 20-án ment egy kört. Pedig a jó a mozdony, remek a környezet és (ahogy a vicc mondja) igény vóna rá. Valami okos ott fenn a budapesti Olümposzon kitalálta- adjatok milliókat és mehet a pöfögő. Azt meg honnan egy ilyen aprócska vonalon, pedig régen a gyerekeknek épült- most… az enyészeté. Lesz?!

Ezen a napon 4 arany és 3 bronzérmet gyűjtöttek be csemetéink. Judik Ricsi 4 perc 11 másodperces idejével mindenkit elkalapált, míg Csáki Szabrina a női mezőny villáma volt.

 

 

Második nap-Pálháza 

Míg előző nap sajnálkoztam a haldokló kisvasút miatt itt egy jól prosperáló 10 kilométeres pályán zakatol a vonat egészen Rostallóig, a Zempléni-hegység belsejéig. Kőkapu pedig egy csoda. Vadászkastélyostól, fába álmodott történelmi arcképcsarnokostól. A teli szerelvényekben családok tömege örült. Örült a szép tájnak, a közös élményeknek. Ezen a napon 5 első, 4 második és 2 harmadik helyet söpörtünk be. A legszebb pillanat az volt, mikor Szabó Dia a 10 kilométeren leggyorsabb „hölgy” Bogár János, a magyar ultrafutás legendája mellé állhatott a dobogón.

 

Harmadik nap- Felsőtárkány

 

Ez a kisvasút 5 kilométer hosszú, de nem a kisvasút nyomvonalát követte a verseny. A főrendező a faluban jelölt ki egy kutya kemény és árnyéktól mentes (közel 30 fok volt) pályát. Itt 5 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem volt a termés. Judik Ricsi itt is a leggyorsabb férfi lett (a maga sihederségével). A gyermekeink Csáki Szabrina, Szabó Diána, Zoltán Máté, Judik Richárd, Katona Tamás, Piróth Ádám, Patonai Dani és Zólyomi Róbert ismét nagyot alkottak. Jó volt látni őket.

 

Ismét büszkék lehettünk MI Szigethalmiak Remélem az idén a Szent István Általános Iskolával szoros együttműködésünk további eredményeket hoz majd.

  

Nád Béla

GalériaSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés