Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
N y u s z i f u t á s   R á c k e v é n
 
/2010. április 10./ 

   

2010. április 10-én szombat délután került megrendezésre az immár hagyományosnak mondható Mikulás futás tavaszi testvére, a Nyuszifutás. A helyszínnek a ráckevei Ady Endre Gimnázium udvara adott otthont. A mozogni vágyók közül bárki rajthoz állhatott nemre és korra való tekintet nélkül, így futottak óvodások, alsósok, felsősök, gimisek és természetesen felnőttek is. A teljesítendő útszakasz 3,5 km hosszan a Ráckevei Duna-ág mentén lett kijelölve, mely többnyire a töltésoldalon futott végig, s végül a rajtpontnak helyt adó kastélyparkon át tért vissza a gimnázium udvarára.  

A „Szent Istvánosok” délután 1 órakor gyülekeztek a Szigethalmi HÉV megállóban s többnyire a borús, hidegebb időnek is köszönhetően csak 8 fős csapattal vágtak neki a Húsvéti megmérettetésnek. Iskolánk 2. évfolyamát Hegedűs Dominika, Paulheim Róbert, Füzesi Zoltán, Tóth Márk, a harmadikat Nagy Márk és Mózer Benjámin, az ötödiket pedig Horváth Viktória és Blaskó Nikolett képviselték. Tanáraink közül Jassó Csaba és Estók László vezették a csapatot. Velünk tartott még Paulheim Robi édesanyja is, akinek ezúton is köszönjük, hogy végig segítette munkánkat. Végül, de nem utolsó sorban említsük meg Jassó Eszter Flórát is, aki életkora miatt csak ovis kategóriában indult, mégis a mi csapatunkat erősítette.

            A rövid utazást követően már Ráckevén voltunk és pár perc séta után megérkeztünk a gimnázium udvarára, ahol átöltöztünk, neveztünk és egy kis pihenő után Csaba bácsi (Jassó Csaba) vezérletével elkezdődött a közös bemelegítés. Ekkor már az időjárás is kegyeibe vette a sportolni vágyókat és a Nap is előbújt a felhők közül. Ezután beosztották a versenyző kategóriákat és a „nagyok” (felsősök, gimisek, felnőttek) neki is vágtak a 3,5 km-es távnak. Utánuk elrajtolt a „kicsik” (alsósok és ovisok) csoportja is és megkezdődött a küzdelem a helyezésekért, valamint a „Nyuszifutás kupáért”, melyet a verseny kategóriáktól független leggyorsabbja kap majd meg.

            A mieink közül a legjobb eredményt Paulheim Róbert 5. helye jelentette, de hozzá kell tennünk azt is, hogy a Robi előtt beérkező kategóriatársak 1-2 évvel idősebbek voltak a mi versenyzőnknél. Ettől függetlenül a Szent Istvános csapat becsületesen helyt állt, a nem könnyű távot mindenki teljesítette és ovis valamint felnőtt kategóriában ugyan, de érmeket is szereztünk. Jassó Eszter Flóra ovis kategóriában ezüst, Laci bácsi (Estók László) felnőtt kategóriában arany érmet szerzett.

            A hazautat kissé fáradtan, de sok új, szép élménnyel gazdagodva tettük meg és biztosak vagyunk benne, hogy a következő Mikulás vagy Nyuszifutásos versenyen is számolni kell majd a Szent István Általános Iskola diákjaival és tanáraival.

Estók László

VisszaSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés