Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Szent István hete az iskolánkban

                         
 A karácsonyi koncert egy szép jelenete  

 Egészségnap- Egy kicsi mozgás mindenkinek kell...

 

  Egészségnap- Készül a királyi étek

 

 

 

 Tanár - diák derby

 

 

Hagyományőrzés, értékteremtés, közösségfejlesztés

„ A hazát melyben nemcsak

  A jelen röppenő percét

  De a változtathatatlan múltat

  S a közelgő jövőt is

  Szeretnünk kell.”

   Ha a haza szót ebben a „szösszenetben” az iskola szóval helyettesítenénk be, akkor tökéletesen visszaadhatnánk a Mi hetünk hangulatát.

 

 December utolsó tanítási hetét már hosszú ideje névadónknak, Szent Istvánnak szenteljük. Ilyenkor gazdag, sokszínű programokat szervezünk, ahol-és ez a lényeg-együtt vagyunk.

 

  Idén a hétfő a sportté volt. Először az osztályok egymással küzdöttek meg a futóversenyen a csípős levegőben, majd „bevonultunk” a tornaterembe és kezdődhetett az igazi csuhaj. Ellenfélként „állt szemben István minden népe”. Nebulók a tanerők ellen.

  Volt verejték, hajrázás, és ami a lényeg: a mindent elsöprő hangulat. Ezt követte a ziháltató kosárlabda viadal. A 7. és 8. osztályok válogatottjai a tanerők ellen. A napot méltóképpen egy kis labdapüfölés zárta, a pingpongasztalok mellett.

   Kedd délelőtt az elme tornája volt az osztályoknak. Játékos és szórakoztató feladatokat kellett megoldani. A sokféle dalos, rajzos, ivós… feladat elvégzése közben a verseny helyszíneiről kiszűrődő hangok alapján a győztes a féktelen jókedv lett.

 Délután diákjaink ügyes kezű (sajnos ez engem kizárt a mezőnyből) kollégáim irányítása mellett mindenféle „apróságokból” „csodákat” készíthettek. Uram, miért nem adtál kézügyességet!?

  Szerda délután játékbarlanggá vált az iskola. Előkerültek az eddig a táskák mélyén megbúvó játékok. Eljött a harmadik T időszaka. Tanáraink támogatásával, sőt aktív részvételével hatalmas kártyacsaták, féktelen - Ki nevet a végén? - küzdelmek és sakk „háborúk” zajlottak.

  Csütörtökön 17 órakor kezdődött a hét „fénypontja”. „Kiscsillag” tanulóink ármádiája adott műsort a tököli Művelődési Házban. Áradtak a szülők, zsúfolásig megtelt a terem. Jó négyszázan- köztük nagy örömünkre Fáki László polgármester úr és Ferenczi Edit alpolgármester asszony - tiszteltek meg bennünket jelenlétükkel. Mikor a műsor vége felé odaosontam az ajtóhoz (másfelé szólított a munka) néma csend volt a teremben. No, nem az ásítozós, mikor megyünk már-féle. Ez az áhítat csendje volt. A szereplők felkészítő tanáraik segítségével megidézték a teremben az „igazi” karácsonyt. Azt, ahol adni jó, ahol a béke és a szeretet árad szét és tölti be a teret. Amíg ilyen hangulatot tudunk teremteni, nem kell félni, mert „élni fog a nemzet e hazán”.

 

Pénteken a hét záró-felvonásaként osztálykarácsonyok zajlottak. Kell néha a munka, a tanulás szürke folyamában a „megállás”.

   Jaj, de jó kis hét volt ez!

Szép hagyományainkat ápolva, értékeinket átadva tovább mélyítettük a Mi iskolánkat jellemző erős közösséget.

  Kedves Gyerekek, Szülők és Kollégák, jövőre Veletek, ugyanígy!

 

A Szent István Általános Iskola közössége nevében:

Nád Béla

További fényképek megtalálhatók iskolánk Facebook oldalán.

KezdőlapSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés