Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Szigethalmi turista- és futósikerek, avagy az összefogás ereje és szükségessége

 

Turisztika

Egyesületünk, a Szigethalmi TE már régóta együttműködik a Szent István Általános Iskolával. Szép sikereket értünk el közösen. Idén- a nehéz gazdasági körülmények között is együtt indítottunk csapatot a Magyar Sportturisztikai Szövetség gyermekbajnokságán. A 8 versenyből álló sorozat az indulókat komoly fizikai, a versenyeztetőket pedig anyagi kihívás elé állította. Nem piskóta az ország különböző hegységeiben (Mátra, Budai-hg., Visegrádi-hg., Bakony) tikkasztó napsütésben vagy éppen combig érő dagonyában a 20-30 kilométeres távokkal megküzdeni, ahogy a nevezési díjakat és az útiköltséget” összegründölni”. No, mi az iskola és az egyesület összedobtuk a közel 200000 forintot. Ők, vagyis a tehetséges fiataljaink pedig kiélezett küzdelemben megszerezték az országos csapatbajnoki címet. Hatalmas küzdelem volt (Ha poénkodnék- kiskorú gigászok harca). Az 5 fős csapatunk menet közben 3-ra apadt (Minden fordulóban a 3 legjobb eredmény számít). Ha csak egy a háromból egyszer is megbotlik- oda az egész éves küzdelem gyümölcse- az arany. De ezek a fiúk- SPORTOLÓK- nem hibáztak. A svájci óra pontosságával ölték a távot a kiszámított idő alatt, hogy bekaszálják a maximális pontszámot. Így sikerült minimális előnnyel maguk mögé utasítani az Alföldi TE (Mezőberény) csapatát. Így büszkén jelenthetem ki: 2009. november 7-én, Visegrádon a záró fordulóban megszületett Szigethalom újabb országos bajnoki címe. Akik pedig kivívták: Judik Richárd, Kristály Christopher és Zólyomi Róbert.

 

 
Vigyázz, kész... utolsó eligazítás
Versenyzőink a rajt előtt    

Judik Richárd relikviái   A 10 km szigethalmi dobogósai

     

Hosszútávfutás

A szombati 20 kilométer után kicsit aggódtam, hogy november 8-án az 50 kilométeres OB 10 kilométeres betétszámában és váltójában hogy muzsikálnak a fiúk. A Családsegítő Szolgálat mikrobuszában bizony eléggé leamortizált képet mutattak mikor Óbuda felé suhantunk reggel.  A megérkezés után Kalcium és Magnézium bevitellel próbáltam kicsit feltuningolni őket. (Isten biza nem dopping!) A 10 kilométeres versenyben Judik Ricsi, „mint az őrült, ki letépte láncát” vágtatott a hatalmas mezőny élbolyában és 41 perc 47 másodperces eredménnyel az abszolút 5. helyen ért célba a férfiak között, így korcsoportjában az értékes 2. helyet megszerezve. A kicsit ólmosabban mozgó Kristály Chistopher bronzérmes lett. A váltókban az újoncok indultak (akik csak tavaly vagy az idén lettek a futás szerelmesei). Csapatunk így is az előkelő 3. helyet szerezte meg. A csapat összetétele: Zólyomi Róbert, Sárközi Imre, Patonai Dániel, Zoltán Máté. Meg kell említenem kompániánk két ötödikes csöppségét Csáki Szabrinát és Gyeszát Emesét, akik remek időkkel teljesítették a 2 kilométeres távot, és biztos vagyok benne, hogy még szép sikerek állnak előttük. 1 ezüst és 2 bronzérmet begyűjtve valamint pacallá ázva (Egész nap szakadt - ahogy egy poénos sportoló megjegyezte: akkor futunk, amikor jól esik!) másztunk be a mikrobuszba, hogy visszatérjünk a „Szigetországba”. Jó nap volt ez, a futás igazi ünnepe!

Ezúton köszönöm a Szent István Általános Iskolának az együttműködést. Kasza Hubának, hogy ránk áldozta vasárnapját a volán mögött.

Na és legfőképp a srácoknak a sok szép sikert!

  

Nád Béla a Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke

Sport, szabadidőSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés