Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
A Margitsziget és Mi

(a Szent István piros-ezüst rakétái)

Szeptemberben rendezték a Szigeti 30-as országos futóversenyt. Egy patinás hely a Margitsziget várta az iskola futóit, na meg a 3 segéderőt Kontha Gabriella és Bata Ilona tanárnőt és engem. Már régóta készültünk a fiúkkal- Kristály Christopher, Leidl Péter és Judik Richárd- erre a versenyre. Abban szinte biztos voltam, hogy korcsoportjukban érmet (tekintsenek beképzeltnek) aranyérmet nyernek, de ezúttal az abszolútban (vagyis a felnőtteknél) domborítani akartunk.

     
     
Az ezüstérem születése  
Ricsi bronzérme
így született! 
     

Szépen kezdődött a nap! A 3 kilométeres előversenyben  Judik Richárd 11 perc 25 másodperces eredménnyel bronzérmes lett a nagy felnőttekkel  és a régi rutinos sportolókkal megtűzdelt mezőnyben.(Lutri volt 1 óra alatt ki tudja-e pihenni ezt a menetet- majdnem sikerült, de ezt legközelebb nem játszom meg!) Miután ellőtték a rajtot, Ricsi repülőrajtot vett és a 2. helyen váltotta Petit ( Ő még újonc, kicsit féltettem- de minek?), aki heroikusan ( neki 2 lépés volt, ami a felnőtteknek 1 ) tartotta ezt a helyet. Ekkor már nem féltem, hiszen Christopher már tavasszal benn volt a sárvári OB-n aranyérmes gárdában. Christopher végül a felnőtt mezőnyben ezüstérmes helyen hozta be a CSAPATOT.
     
     
Nagy emberek mellett
a dobogón 
 
Az érmeseink...a lurkók, akik
felnőttekkel keltek versenyre!
Nem is sikertelenül. 
     
Fiúink ismét bizonyítottak. Indultunk volna később egy helyi 3 kilométeres váltófutáson is a Gyárban, de idén még nem volt lehetőség „gyerekek” indulására. No majd jövőre. Addig is…. higgyék el, tudunk mi itt is meglepetést okozni-, csak kapjunk lehetőséget!

Nád Béla

Sport, szabadidő, tábor    Szent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés