Szeretettel köszöntjük iskolánk honlapján!
Tanévnyitó Futás

 

Van olyan dal, hogy „Ess eső ess!”, olyan is, hogy „Add már Uram az esőt!” Ezúton kérem a neves dalszerzőket, írjanak oly számot is, ami arról szól: Álljon el az esős!

(A süss fel Nap! - nem elég hatásos)

         
   
         

Ha napsütést nem is, de aranyos ragyogást tudtunk varázsolni Ráckevén a Tanévnyitó Futáson. A borús, esős szürke napot színes lufik, fülbemászó dallamok tették melegebbé mindazoknak, akik dacolva az elemekkel vállalták a futást. A sok kisgyerek mintha nem is futóversenyre jött volna, focizott, szaladgált vidáman, amikor megérkeztünk a gimnázium udvarára. A zenés bemelegítés tovább növelte a hangulatot, s versenylázban égve indultunk a fűzfákkal szegélyezett Duna partra. Innen vágott neki ki-ki - edzettségének és vérmérséklete szerint a 3,5 km –es távnak. Elsőre a felnőttek, középiskolások, felső tagozatosok, második rajra az alsósok és az ovisok.

Alig telt el 10 perc, s már érkezett is nagy örömünkre az első futónk Judik Ricsi, utána kollégánk Estók Laci, egy helybeli versenyző, majd Christopher, Ádám, Robi, Józsi (Ő már délelőtt is futott 10km - t a Viking Fesztiválon.) Negyed órán belül mindenki beérkezett! Remek teljesítmény ilyen terepen, ilyen időben! Aztán érkeztek az apróságok frissen, vidáman.(Pedig ők nem is ismerik a mondást, miszerint nincs rossz idő, csak rossz turista!)  A célban meleg tea és sok lelkes szurkoló fogadta őket.

Az eredményhirdetés után jött az izgalmas tombolahúzás. Senki nem jött haza üres kézzel. Ajándékot vagy érmet mindenki kapott.

 

A természet is hozzájárulhatott volna a derült éggel, de így is örülünk az eredménynek.  

 

Bata Ilona

GalériaSzent István Általános Iskola Szigethalom +36-24-407608, +36-24-402861

Honlapkészítés